پیشرفت های صد سال اخیر در علوم و تکنولوژی، اگرچه باعث شده تا رفاه مردم دنیا بسیار بیشتر از گذشته باشد، ولی این موضوع باعث تغییر سبک زندگی انسان ها و به تبع آن تبدیل امور فیزیکی و بدنی به امور فکری و اداری شده است.
در نتیجه این امر، بسیاری از بیماری ها نسبت به گذشته، افزایش قابل توجهی داشته است که یکی از رایج ترین آنها، درد کمر یا کمردرد است که عمدتاً از مشکلات مربوط به ستون فقرات ناشی می شود.
مطالعات آماری نشان داده است هشتاد درصد مردم دنیا حداقل یک بار کمر درد را تجربه کرده اند.
درد کمر معمولاً از حوالی سی سالگی آغاز می شود و با افزایش سن روند آن تسریع می شود.
عوامل ایجاد درد کمر چیست
انواع درد کمر را می توان در چند دسته جای داد:
کمر دردهای مکانیکی
در صورتی که درد کمر ناشی از فشار بیش از اندازه به ناحیه ستون فقرات باشد، یا دلیل آن قدرت پایین عضلات کمر، ضربه و حرکات فیزیکی نامناسب باشد، این نوع درد کمر در دسته کمردردهای مکانیکی جای می گیرد.
حدود ۹۰ درصد کمردرد ها از این نوع هستند که خوشبختانه به راحتی قابل پیشگیری هستند.
کمر دردهای غیر مکانیکی
علل غیرمکانیکی شامل آن دسته از علل طبی و یا بیماری های سیستمیک هستند که در سیر بیماری به طرق مختلف ممکن است باعث کمردرد شوند و تشخیص و درمان این بیماری ها تماما به عهده پزشک معالج شما می باشد. به طور کلی هرگاه دچار کمردرد شدید به عنوان اولین اقدام به پزشک مراجعه کنید تا ابتدا علل طبی یا سیستمیک آن بررسی گردد.
بیماری های التهابی، بیماری های عفونی، سرطان ها، بیماری های متابولیکی و… از جمله بیماری های مستعد ایجاد درد کمر هستند.
بیشتر بخوانید: همه چیز درباره کمردرد
پیشگیری از درد کمر
مثل هر نوع اختلال دیگر، پیشگیری از درد کمر هم به مراتب آسان تر و کم هزینه تر از درمان آن است.
امروزه اکثر متخصصان معتقدند ورزش هایی مثل پیاده روی, شنا و دوچرخه سواری ممکن است در بهبود کمردرد مفید باشد.
زیرا این روش ها باعث تقویت عضلات اطراف ستون فقرات و مفاصل و باعث تعادل و تناسب بدن می شوند.
امروزه ما به جای پیاده روی یا دوچرخه سواری از اتومبیل استفاده می کنیم.
بنابراین ممکن است عضلات پاهایمان ضعیف شده و عملکرد قلب و ریه نیز به طور موثر کاهش یابد.
با ورزش می توان عضلات را تقویت کرد و فشار وارد بر ستون فقرات را کاهش داد و مفاصل را متحرک نگه داشت.
علاوه بر این با ورزش عملکرد قلب و ریه نیز بهبود می یابد.
سایر نکاتی که برای پیشگیری از درد کمر باید رعایت کنید عبارتند از:
- هنگام ایستادن, راه رفتن و بخصوص نشستن پشت شما کاملا راست باشد (سر خود را بالا گرفته، شکم را به داخل کشیده و قفسه سینه را در حالت استراحت قرار دهید)
- هنگام ایستادن و راه رفتن، انگشت پاها ها تا حد امکان به سمت جلو قرار گرفته و بیشتر وزن روی پاشنه ها تحمیل شود. وزن خود را به طور مساوی بر روی هر دو پا تقسیم کنید, هرگز به عقب خم نشوید.
- حتی الامکان از پوشیدن کفش های پاشنه بلند خودداری نمایید.
- هنگام نشستن در خانه، محل کار یا ماشین باید پشتتان به جایی تکیه داشته باشد در این هنگام حوله ای را لوله کنید و در ناحیه کمری قرار دهید یا از یک بالش کوچک استفاده کنید. در صورت امکان در حالت نشسته یک یا هر دو زانو بالاتر از سطح ران ها قرار گیرد. این مساله بخصوص در هنگام رانندگی (با جلو کشیدن صندلی راننده) یا هنگام نشستن در اتومبیل به عنوان مسافر اهمیت دارد.بیش از یک ساعت ننشینید.
- اجسام را به طور صحیح از زمین بلند کنید.بلند کردن اشیا باید به نحوی باشد که فشار ناگهانی و شدید به کمر وارد نکند. صحیح بلند کردن، یعنی با حفظ راستای ستون فقرات از زانو و عضلات قوی پا استفاده کردن. اگر شی مورد نظر وزن زیادی دارد, از بلند کردن آن خودداری کنید و از دیگران کمک بگیرید. اگر باید چیزی را بلند کنید, آن را به تنه خود نزدیک کنید، تا فشار وارده بر کمرتان حداقل شود و هرگز بار را از ناحیه کمر به بالا نبرید.
- حتما تخت راحتی داشته باشید, طاق باز و با زانوهای خم بخوابید یا به پهلو خوابیده و یکی از دو زانو را خم کنید و از یک بالش بین زانوها استفاده کنید. اگر هرروز با کمردرد از خواب بلند می شوید، احتمالا تخت خیلی سفت یا خیلی نرمی دارید . هرگز به روی شکم نخوابید.اگر چاره ای جز خوابیدن روی شکم ندارید، از یک باش زیر ناحیه لگن استفاده کنید. برای خوابیدن ،لبه تخت بنشینید و از پهلو بخوابید و برای بلند شدن،به پهلو چرخیده،با کمک دستها بلند شوید.
- اگر کارهایی مانند باغبانی انجام می دهید که مستلزم به جلو خم شدن است، بعد از پنج دقیقه بایستید. همچنین می توانید کمی به عقب خم شوید. در این صورت تمامی اعضایی که مدتی در اثر به جلو خم بودن تحت فشار بوده اند کشیده می شوند و شما احساس راحتی می کنید.
- از چاقی پرهیز کنید یک رژیم غذایی متنوع و متعادل که شامل مقادیر زیادی میوه و سبزیجات تازه است، برای خود در نظر بگیرید . مصرف انواع چربی، شیرینی و نمک را کم کنید.
- از کشیدن سیگار اجتناب نمایید. زیرا سیگار خطر پوکی استخوان را افزایش داده نیکوتین موجود در سیگار از طریق تداخل با مواد غذایی که به دیسک های مهره های کمری می رسند آنها را آسیب پذیر می کند.
- برای جلوگیری از خشکی پشت، مرتب ورزش کنید. پیاده روی، شنا و غیره به شما کمک خواهند کرد.(اگر پیاده روی یا دویدن را انتخاب کردید کفش مناسب به پا کنید). در این موارد سخت گیری نکنید. مقدار ورزش را به تدریج افزایش دهید. ۵ دقیقه نرمش روزانه بهتر از یک ساعت و یک بار نرمش در هفته است.
درمان درد کمر در تهران
شما مراجعین عزیز می توانید برای ویزیت در شعبه تهران کلینیک سلامت پا پردیس به آدرس تهران، زعفرانیه، خیابان مقدس اردبیلی، روبروی مجتمع تجاری پالادیوم، ساختمان پیراسته، طبقه ۴، واحد ۴۱ مراجعه نمایید. تلفن تماس و نوبت دهی ۰۹۱۲۹۳۷۱۰۸۳ می باشد.
درمان درد کمر در کرج
همچنین بیماران گرامی می توانند برای ویزیت در شعبه کرج به آدرس چهارراه طالقانی، به سمت میدان سپاه، روبروی داروخانه هلال احمر، ابتدای بلوار قائم، ساختمان جهان نما، طبقه ۵، واحد ۱۵ مراجعه نمایند. تلفن های تماس و نوبت دهی ۰۹۳۵۹۵۹۶۳۵۳ و ۰۲۶۳۲۷۴۶۸۹۰ می باشد.
برای اطلاعات بیشتر و ارتباط با مرکز تخصصی درمان درد ساق پا در کرج و در تهران کلیک کنید
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.