کمر درد یکی از مشکلات شایع در ستون فقرات است که عموما به دلیل عوامل مختلفی اتفاق میافتد. این نوع درد میتواند عواقب جدی مانند ناتوانی حرکتی، فلجی، از دست دادن کنترل بر روی ادرار و مدفوع را با خود به همراه داشته باشد. بنابراین، پیشنهاد میشود که پس از تشخیص اولین نشانههای آن، به پزشک متخصص مراجعه نمایید و از تاثیر پیاده روی برای کمردرد آگاه شوید. در صورتی که آسیب دیدگی در کمر شما اندک است، میتوان با انجام ورزشها و تمرینات ساده، وضعیت را بهبود بخشید.
یکی از بهترین ورزشها برای این منظور، پیادهروی است. این ورزش منجر به تقویت عضلات، افزایش انعطاف بدن و بهبود جریان خون میشود. به طور کلی، میتوان گفت که راه رفتن برای کمر درد مفید است. پزشک ممکن است این روش را به عنوان یک درمان تکمیلی یا بخشی از درمان اصلی مدنظر قرار دهد.
علتهای اصلی کمردرد
کمر درد اغلب بدون دلیل خاصی ایجاد میشود که پزشک شما بتواند آن را با آزمایش شناسایی کند. شرایطی که معمولاً با کمردرد مرتبط هستند، شامل کشیدگی ماهیچه یا رباط، بلند کردن مکرر اجسام سنگین یا یک حرکت ناگهانی ناهنجار میتواند عضلات پشت و رباطهای ستون فقرات را تحت فشار قرار دهد. در شرایط نامناسب بدنی، فشار مداوم بر روی کمر می تواند باعث اسپاسم و درد ناشی از انقباض عضلانی شود.
دیسکهای برآمده به عنوان بالشتک بین استخوانها در ستون فقرات عمل میکنند. مواد نرم دیسک ممکن است برآمده یا پاره شده و روی عصبها فشار ایجاد کنند. آنها ممکن است روی عصبها فشار بیاورند. با این حال، ممکن است دیسک برآمده یا پارهشده بدون کمردرد، داشته باشید.
آرتروز و استئوآرتریت میتوانند بر کمر تأثیر بگذارند. در برخی موارد، آرتریت در ستون فقرات میتواند منجر به تنگی فضای اطراف نخاع شود که به تنگی نخاعی نیز معروف است. پوکی استخوان، اگر استخوانها شکننده و متخلخل باشند، ممکن است مهرههای ستون فقرات را دچار شکستگیهای دردناک کند.
فواید پیاده روی برای کمردرد
پیاده روی برای کمردرد یک ورزش راحت، در دسترس و ارزان است که همه افراد میتوانند به آسانی انجام دهند. قبل از آنکه بگوییم چرا راه رفتن برای درد کمر خوب است. بیایید با فواید دیگر پیادهروی برای سلامت بدن آشنا شویم. بخشی از فواید پیادهروی شامل کاهش وزن، بهبود سوخت و ساز بدن، تقویت قلب، بهبود علائم سرطان، پیشگیری و کنترل دیابت، جلوگیری از آلزایمر و زوال عقل، به تأخیر انداختن روند پیری، بهبود عملکرد ریه، کاهش استرس و اضطراب و کنترل سطح کلسترول خون میشود. با نیم ساعت پیادهروی روزانه در هوای آزاد یا راه رفتن روی تردمیل، از هر جهت بدن و زندگی سالمتری خواهید داشت. سطحی که در آن پیادهروی میکنید، باید صاف و بدون شیب باشد. همچنین استفاده از کفش مناسب و استاندارد را فراموش نکنید.
چرا راه رفتن برای کمر درد خوب است ؟
پیاده روی یکی از ورزش های مفید برای کمر درد است. این ورزش سبک است و می تواند به بهبود علائم بیماری کمک کند. برخی از تاثیرات مثبت راه رفتن بر ستون فقرات عبارتند از: تقویت عضلات پشتی و شکمی، افزایش انعطاف پذیری و قوام بدن، کاهش فشار و تنش در منطقه کمر و افزایش جریان خون به این منطقه. به علاوه، پیاده روی می تواند به تقویت استخوان ها کمک کند. و احتمال ابتلا به بیماری های مرتبط با عدم فعالیت را کاهش دهد.
بنابراین، برای کاهش کمر درد و افزایش سلامت عمومی، پیاده روی برای کمردرد به عنوان یک ورزش ساده و مفید توصیه می شود. در اینجا به بررسی تاثیرات راه رفتن بر ستون فقرات خواهیم پرداخت:
• تقویت عضلات
وقتی کم تحرکی بیشتر شود، باعث تحلیل و تنبل شدن عضلات میشود. علاوه بر این، عوامل دیگری مانند بیماریها یا رژیم غذایی نامناسب نیز میتوانند باعث تنبلی عضلات شوند. هنگامی که عضلات کمر تحلیل میروند یا حجم آنها کاهش مییابد، احتمال اینکه مهرهها و دیسکهای کمر از مکان اصلی خود خارج شوند و باعث درد کمر شوند، افزایش مییابد.
عضلات ضعیف، گردش خون مناسبی ندارند. که باعث میشود عضلات به اندازه کافی اکسیژن و مواد مغذی دریافت نکنند. همچنین، عضلات غیرفعال حاوی مواد سمی هستند که باید از بدن دفع شوند. با پیادهروی، گردش خون بهبود مییابد. و مواد سمی از بدن دفع میشوند. این کار باعث تقویت عضلات ستون فقرات میشود و درد کمر ناشی از آسیبدیدگی کمر کاهش مییابد.
• انعطافپذیر شدن کمر
اگر فعالیت بدنی کافی نداشته باشید، عضلات و مفاصل شما حالتی سفت و خشک به خود میگیرند. این باعث میشود که با کمترین حرکت، فشار زیادی به دیسکهای کمر وارد شود. همچنین، ستون فقرات یک انحنای طبیعی دارد و خشک بودن بدن این انحنا را به هم میریزد. ورزشکاران معمولاً دارای بدنی انعطافپذیر و آمادهی فعالیت هستند. به همین دلیل، در هنگام فعالیت، فشار غیرمعمولی به ستون فقرات آنها وارد نمیشود.
برای داشتن یک بدن نرم و منعطف، لازم نیست ورزشکار حرفهای باشید. کافی است پیادهروی را به برنامه روزانهی خود اضافه کنید. حتماً با خواندن دلایل بالا متوجه شدید که چرا راه رفتن برای کمر درد خوب است. احتمالاً قصد دارید آن را جزء برنامه روزانهی خود قرار دهید.
نکات مهم تاثیر پیاده روی بر کمردرد
راه رفتن برای کمر درد بسیار موثر است. اما برای به دست اوردن بهترین نتایج از این ورزش، باید به چند نکته توجه کنید:
• اولین گام برای یک پیادهروی خوب، انتخاب کفش مناسب است.
• با مشاوره از پزشک تخصصی، یک جفت کفش مناسب انتخاب کنید.
• در دوره اولیه فعالیت، به قدم زدن آهسته حداقل ده دقیقه اختصاص دهید تا عضلات بدن گرم شوند.
• اگر انتخابتان برای پیاده روی برای کمردرد تردمیل بود، حتما سرعت آن را حداکثر روی 5/4 قرار دهید.
• حفظ کردن سرعت متعادل و جلوگیری از حرکات ناگهانی میتواند از تشدید کمردرد جلوگیری کند.
• اگر پیادهروی زمینی برایتان مناسب نبود، میتوانید قدم زدن در آب کم عمق یا آب دریا را امتحان کنید.
راه رفتن و پیشگیری از کمر درد
پیادهروی میتواند منجر به تقویت عضلات، افزایش انعطاف پذیری بدن و تأخیر در روند پیری شود. این فعالیت میتواند به حداقل رساندن فشارهای اضافی بر روی کمر کمک کند. بههمین دلیل نه تنها برای کمر درد مفید بوده بلکه باعث پیشگیری نیز می شود.
آیا پیاده روی برای کمردرد خوب است؟
عضلات پایین تنه نقش بسیار مهمی در حفظ وضعیت و حرکت دارند. افرادی که سبک زندگی ناسالم داشته و به طور کلی کم تحرک هستند، ماهیچههایشان به مرور زمان ضعیف میشود. این ضعف طولانیمدت میتواند خستگی و آسیب عضلانی را افزایش داده و باعث بروز کمر درد شود. کاهش فعالیت بدنی همچنین میتواند باعث سفت شدن ماهیچهها شده و فشار روی کمر را افزایش دهد. بنابراین به صورت کلی انجام فعالیت بدنی ملایم مانند پیادهروی میتواند تأثیرات مثبت زیادی روی درمان کمر درد داشته باشد.
چگونه پیاده روی کنیم؟
پیاده روی برای کمردرد و قواعد مربوط به آن:
1. انتخاب مکان مناسب: برای پیادهروی ایمن، باید مکان مناسبی انتخاب کرد. بهتر است از پارکها و مسیرهای پیادهروی ساده استفاده کنید. به سراغ مسیرهای ناهموار نروید.
2. آمادهسازی بدن: قبل از شروع پیادهروی، بهتر است نرمش و حرکات کششی انجام دهید. تا عضلات گرم شوند و از بروز آسیب جلوگیری شود.
3. اصلاح حالت بدن: وقتی پیادهروی میکنید، باید بر روی حالت بدنتان تمرکز کنید. باید صاف ایستاده و بدون خم شدن بلند شوید. اطمینان حاصل کنید که چانه به صورت عمودی و مستقیم قرار دارد تا فشار زیادی بر روی گردن و پشت نیفتد. همچنین شانهها را به عقب نگهدارید و آنها را ریلکس کنید. این کار به کاهش فشار بر روی مهرههای کمر کمک زیادی میکند.
4. مدت زمان و سرعت: در ابتدا، با مدت زمان کم و سرعت آهسته شروع کنید. سپس به تدریج آن را افزایش دهید. هدف از این کار این است که بدن خود را به انجام فعالیت ورزشی عادت دهید.
5.تنفس صحیح: هنگام پیادهروی، به نحوهی تنفس درست دقت کنید. اگر نرخ تنفستان افزایش یابد، استراحت کنید و چندبار نفس عمیق بکشید.
قبل از انجام هر نوع فعالیت بدنی، از پزشک متخصص کمک بگیرید. تا با توجه به وضعیت سلامتی شما، فواصل پیاده روی را مشخص کنند.
سخن آخر
پیاده روی می تواند برای رفع دردهای کمر مفید باشد. برای آغاز، بهتر است با یک پزشک متخصص مشورت کنید تا بتواند برای شما برنامه درمانی مناسبی تچویز کند. همچنین، ورزش مناسب و پیاده روی برای کمردرد نیز می تواند مفید باشد. حتما از تجهیزات بروز و پزشکان مجرب استفاده کنید تا بیماری بهبود یافته و درد شما برطرف شود.
همچنین می توانید با مراجعه به کلینیک اسکن پا پردیس و یا تماس با ما نوبت خود را تنظیم کنید. تا بررسی و معاینه بالینی و انجام اسکن پا دلیل ایجاد کننده درد کمر کاملا مشخص شود. در صورت نیاز درمان مناسب برای مشکلتان تجویز شود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.