درمان دیسک کمر در تهران: کلینیک سلامت پا پردیس با سابقه چندین ساله و به عنوان اولین مرکز تخصصی اسکن پا مفتخر به ارائه خدمات اسکن کامپیوتری پا و درمان غیرجراحی و بدون درد در صافی کف پا، آرتروز زانو، انحراف زانوی ضربدری و پرانتزی، درمان خار پاشنه و میخچه، درمان درد ساق پا و کف پا، درمان انحراف مفصل مچ پا و درمان کمر درد و سیاتیک است.
بیماری دیسک کمر چیست؟
بیماری دیسک کمر شامل طیف گستردهای از مشکلات کمر است که از جمله، از دست دادن آب دیسک، برجسته شدن دیسک، بیرون زدن دیسک، پاره شدن دیسک و یا فتق دیسک میشود.
بیماری دیسک کمر دقیقاً بر اساس یک عامل خاص تعریف نمیشود. اما عوامل مهم زیر میتوانند موجب آن شوند:
۱- وراثت فرد
۲- انجام کارهای سنگین
۳- ضربهها و بلند کردن اجسام بدون انجام آمادگی فیزیکی
۴- کمتحرکی و عدم انجام تمرینات آمادگی جسمانی
۵-مهمترین عامل داشتن صافی کف پا
درمان دیسک کمر ممکن است شامل مداخلات غیرجراحی مانند تغییر در روشهای فعالیت و استراحت، تمرینات تقویتی عضلات پشتی باشد.
شایع ترین علائم دیسک کمر در تهران چیست؟
علائم داشتن درمان دیسک کمر به شدت متفاوت و بستگی به میزان ایجاد فشار بر روی عصب دارد. به طور کلی، علائم این بیماری به شرح زیر است:
شایعترین علائم دیسک کمر
عبارت است از: درد در ناحیه کمر و دردی که از کمر تا اندام تحتانی کشیده میشود که اصطلاحاً به آن درد سیاتیک گفته میشود. این درد ابتدا از داخل کمر شروع شده سپس به سمت پشت باسن و سپس پشت ران تیر میکشد و ادامه مییابد تا به پشت ساق پا برسد. دیسکهای کمر خفیف معمولاً باعث دردهای دائمی نمیشوند.
ممکن است بیمار برای مدتی در اثر درد کمر رنج ببرد، اما در بعضی اوقات وضعیتش بهتر شود. درد کمر ممکن است همراه با درد سیاتیک باشد. اما گاهی اوقات فقط درد کمر حاکی از مشکل است. برخی افراد ممکن است تنها درد در قسمت پایین بدن داشته باشند بدون این که تاریخچهای از درد کمر داشته باشند. علایم شایع دیسک کمر به طور خلاصه شامل درد کمر و درد سیاتیک میشود.
علائم دیسک کمر در پا چیست ؟
افرادی که مبتلا به دیسک کمر هستند، معمولا فکر میکنند که چرا باید دچار درد در پا شوند. اما واقعیت این است که اعصابی که حرکت پاهای ما را کنترل میکنند از منطقه کمر ما شروع میشوند. سپس وارد پاهای ما میشوند و باعث ایجاد علائم دیسک کمر در پا میشوند. در پاهای انسان، سه نوع عصب وارد میشوند که منشأ آنها از ریشههای عصبی میباشد که در منطقه کمر ما انباشته میشوند.
این سه نوع عصب شامل عصب اوبتوراتور، عصب فمورال و عصب سیاتیک هستند. عصب سیاتیک از ریشههای عصبی چهارم L4 و پنجم L5 کمری و ریشههای عصبی اول، دوم، سوم و لگنی S1، S2، S3 تشکیل شده است. این موضوع بسیار مهم برای درک و درمان درد دیسک کمر و درد پا است.
انواع بیماری دیسک کمر در تهران چیست ؟
بیماری دیسک کمر یک عبارت عام است و شامل یک طیف گستردهای از بیماریها میشود. هر دیسکی که از نظر ساختاری و عملکردی با دیسک طبیعی انسان متفاوت باشد، ممکن است به عنوان بیماری دیسک کمر شناخته شود. این بیماری انواع مختلفی دارد که ممکن است شامل درد، تورم، فشار بر اعصاب و مشکلات دیگر باشد.
پارگی دیسک کمر چگونه بوجود می آید؟
دیسک کمر از طریق حرکات متناوبی که در بدن انسان ایجاد میشود، به تدریج فرسوده میشود. با توجه به اینکه بطور متوسط کمر انسان در هر روز حدود هشت هزار بار حرکت میکند، ترکهای ظریف در دیسک ایجاد میشود. اکثراً، ترکهای دیسک در بدن انسان همیشه وجود دارد و به تدریج ورم میکند. میتوان گفت که دیسک دارای خاصیت ترمیمی میباشد.
ترکهای کوچک در دیسکها معمولا علامتی ایجاد نمیکنند. با این حال، در بعضی افراد با زمینه ژنتیکی خاص، این ترکهای کوچک ممکن است بزرگتر شده و به یکدیگر متصل شوند، منجر به ایجاد یک شکاف بزرگ در حلقه دیسک شوند. در برخی موارد یک حرکت ناگهانی میتواند هسته دیسک را وارد شکاف ایجاد شده کند. این موضوع میتواند منجر به پارگی دیسک کمر یا فتق دیسک کمر شود. بنابراین، بیماریهای دیسک کمر بیشتر بر پایه عوامل مکانیکی تشکیل میشوند و علائم آنها نیز عمدتا عوارض مکانیکی هستند. به این معنا که با حرکت کمر، درد تشدید میشود.
ابتلا به سیاتیک
علت ابتلا به سیاتیک ممکن است متفاوت باشد و بستگی به عواملی مانند سن، فعالیت های روزمره، سابقه بیماریهای قبلی،عدم تعادل قوس کف پا داشته باشد.
برخی از علل شایع سیاتیک عبارتند از:
۱- بیرون زدگی دیسک فقراتی: این شایعترین علت سندروم سیاتیک است. در این حالت، دیسک فقراتی (بافتی که بین دو استخوان فقراتی قرار دارد) به دلیل فشار زیادی که بر روی آن وارد میشود، به بیرون برجسته میشود و فشار روی عصب سیاتیک را افزایش میدهد.
۲- کرامپ عضلانی: به دلیل فعالیت فیزیکی شدید و یا انجام حرکات نادرست، عضلات پشتی ممکن است به شدت فشرده شده و فشار زیادی روی عصب سیاتیک ایجاد کنند.
۳- آسیب ورزشی: از جمله عواملی که ممکن است منجر به سیاتیک شود، آسیب ورزشی به عضلات و عصب پایینی مانند فوتبال، بسکتبال، و والیبال میباشد.
۴-عدم تعادل قوس پاها :وجود عدم تعادل در قوس پاها که بصورت ژنتیکی ایجاد میشود در شرایطی که در کودکی تشخیص داده نشود و درمان مناسب برایش ایجاد نشود. با افزایش فشار غیر متعارف بر مفاصل کمری ، دلیل اصلی ایجاد فشار بر عصب سیاتیک خواهد بود .
۵- بیماریهای مربوط به استخوان و مفاصل: برخی از بیماریهای مربوط به استخوانها و مفاصل مانند آرتروز، ممکن است علت سیاتیک باشند.
۶- بیماریهای عصبی: برخی از بیماریهای عصبی مانند دیابت، سرطان، و اسکلروز چند جانبه نیز ممکن است علت سیاتیک باشند.
چه زمانی جهت درمان مراجعه کنیم؟
زمانی که درد شما به دلایل مختلف، هنوز به میزانی نرسیده باشد که نتوانید دردهای خود را تحمل کنید. و تاثیر شدیدی بر روی کیفیت زندگی شما نگذاشته باشد، بهترین زمان جهت درمان است.
همچنین در صورتی که درمان به موقع انجام نشود و درد شما همراه با علائمی مانند احساس سوزش و درد خیلی شدید یا مشکلاتی در کنترل حرکات پا و یا مشکلاتی در کنترل ادرار و مدفوع باشد، اجبار سیستم جراحی ایجاد خواهد شد .
سیاتیک یک رگ است یا عصب؟
عصب سیاتیک یکی از بزرگترین عصب در بدن است که از نخاع در منطقه کمری شروع شده است. از طریق باسن و کشاله ران، پشت ساق و زانو به پا متصل میشود. بنابراین، سیاتیک نه رگ، بلکه یک عصب است.
در برخی موارد، فشار بر روی این عصب میتواند منجر به درد و سایر علائمی که در سندروم سیاتیک مشاهده میشود شود.
درد سیاتیک چقدر طول میکشد؟
مدت زمان درد سیاتیک متفاوت بوده و بستگی به شدت و علت درد و همچنین درمان درد دارد.
در بسیاری از موارد، درد سیاتیک بهبود مییابد و از بین میرود تا چند هفته یا ماه.
اما در برخی موارد، درد سیاتیک ممکن است شدید باشد و به مدت چندین ماه و یا سال ادامه یابد. در این حالت، بستگی به علت درد و شدت آن، برای درمان از روشهای متفاوت استفاده میشود.
همچنین، در برخی موارد، درد سیاتیک ممکن است دورهای باشد و به صورت مکرر ظاهر شود. در این حالت، درمان باید برای کاهش شدت درد و پیشگیری از بروز دردهای مکرر و احتمال عود بیماری به کار گرفته شود.
علایم بیماری یا پارگی دیسک کمر در تهران در چه سنی دیده می شود ؟
بیماری دیسک کمر یک بیماری شایع در افراد میانسال است. به طوری که در دهه سوم و چهارم از عمر (بین ۳۰ تا ۴۰ سالگی) اغلب ابتلا به آن را تجربه میکنند. در بسیاری از موارد، بیمار ممکن است ماهها یا حتی سالها با درد در ناحیه کمر یا اندام تحتانی مواجه شود و بهبود نسبی توسط مصرف دارو حاصل شود. اما در برخی از حالتها، درد کمر به شدت افزایش مییابد و به درمانهای معمولی پاسخگو نیست.
تشخیص دیسک کمر در تهران
استفاده از اصطلاح “دیسک کمر” معمولا به معنای بیماریهای دیسک کمر است. در حقیقت دیسک کمر یک ساختار طبیعی در بدن هر فرد است ولی زمانی که افراد از دیسک کمر خود یاد میکنند. منظورشان این است که دیسک کمرشان پاره یا مشکل دار است.
تشخیص بیماری دیسک کمر از طریق چند مرحله انجام میشود. یکی از مهمترین روشها، شرح حال بیمار است. در این مرحله، پزشکان با استفاده از سوالاتی که از بیمار میپرسند. یا پرسشنامههایی که به بیمار داده میشود تا پر کند. اطلاعاتی نظیر نحوه شروع درد، ناحیهای که درد انتشار پیدا میکند، شدت درد و … را جمعآوری میکنند.
در بیماری دیسک کمر، عمدتاً یک درد شدید ناگهانی در ناحیه کمر یا پشت پاها و باسن بیمار ظاهر میشود. این درد معمولاً یک طرفه است، اما گاهی ممکن است دو طرفه باشد. احتمالاً بیمار قبلاً دچار کمر دردهای کمارزشی بوده است. اما به طور ناگهانی با یک کمردرد یا درد شدید در پا روبهرو میشود.
درد دیسک کمر معمولاً از مسیر عصب سیاتیک شروع میشود. این درد ابتدا از کمر آغاز میشود، سپس به داخل لگن، سپس به پشت باسن و ران و در نهایت به پشت ساق پا انتشار پیدا میکند.
روش دوم برای تشخیص درد دیسک کمر، انجام معاینه بیمار است. در هنگام معاینه، پزشک از بیمار میخواهد به جلو، عقب و طرفین خم شود و یا روی پنجه و پاشنه پا راه برود. این کار به منظور بررسی و ارزیابی محدودیت حرکت ستون فقرات و ضعف عضلانی بیمار است. همچنین، پزشک اندازهگیری رفلکسهای تاندونی انجام میدهد تا ببیند آیا کاهش یافته یا حتی از بین رفتهاند یا خیر. در ضمن، با بالا آوردن پای بیمار در هنگام معاینه ممکن است درد آن افزایش یابد که به پزشک کمک میکند. تا متوجه شود آیا فشار روی ریشه عصبی به دلیل دیسک ایجاد شده است یا خیر؟
در نهایت، برای تشخیص پارگی یا بیماری دیسک کمر میتوان از اسکن پا استفاده کرد که دیسک کمر را به طور کامل نشان میدهد. همچنین نوع بیماری دیسک، میزان پارگی آن و محل بیرونزدگی دیسک کمر را نشان میدهد. علاوه بر این، با انجام نوار عصب و عضله نیز میتوان به تشخیص و اثبات پارگی دیسک کمر و درد دیسک کمر کمک کرد.
درمان دیسک کمر در تهران
فوت اسکن (Foot scan) یک فناوری پیشرفته برای تشخیص و آنالیز مشکلات پا و نقص های پایینی بدن است.
این فناوری با استفاده از یک دستگاه اسکنر و نرمافزار مربوطه، قادر است تا با تصویربرداری و تجزیه و تحلیل فشارهای اعمال شده بر روی پاها، مشکلات موجود را تشخیص داده و راهکارهای مناسب برای درمان آنها ارائه دهد.
بنابراین، در صورتی که شما علائم دیسک کمر و عصب سیاتیک دارید، می توانید به کلینیک سلامت پا پردیس مراجعه کنید. تا ابتدا با معاینه بالینی تشخیص مناسب داده شود و سپس با مشخص شدن عارضه برای آن درمان مناسب تجویز شود.
کلینیک سلامت پا پردیس ارائه دهنده کلیه خدمات بیماری های مربوط به پا است. درصورت وجود مشکل می توانید به این کلینیک مراجعه کنید که درمانگران این مجموعه تجربه و تخصص کافی را در این مورد دارند ،با اسکن کف پا در درمان بیماری شما را کمک می کنند. برای تشخص و درمان بیماری خود می توانید به شعبه تهران یا کرج کلینیک سلامت پا پردیس مراجعه کنید.