اگر خارپاشنه درمان نشود چه اتفاقی می افتد؟

آیا درمان خارپاشنه بدون جراحی ممکن است؟: بله، ممکن است مشکل خار پاشنه را بدون نیاز به جراحی درمان کرد. خار پاشنه معمولاً موجب درد و ناراحتی قسمت کف پا می‌شود و یکی از علل اصلی آن است. برای درمان این مشکل، روش‌های مختلف وجود دارد که بسیار مفید و موثر هستند. برای جلوگیری از بروز خار پاشنه، بهتر است همواره به سلامت پاهای خود توجه کنید. انجام تمرینات ورزشی مناسب، مصرف میوه‌ها و سبزیجات سالم، و استفاده از کفش‌های استاندارد می‌تواند کمک کننده باشد. از این روش‌ها برای پیشگیری از خار پاشنه استفاده کنید.

خارپاشنه چیست؟

خار پاشنه یا “زائده استخوانی پاشنه”، یک زائده استخوانی است که از پاشنه پا بیرون می‌زند، به عبارت دیگر، روی رباطی که از ابتدای کف پا تا انتهای آن کشیده شده و پاشنه را با انگشت‌ها متصل می‌کند. این اختلال به تدریج ایجاد می‌شود. بسیاری از افراد تا زمانی که دردی احساس نکنند ممکن است از وجود آن خبر نداشته باشند. مهم این است که این زائده به طور خودبه خود درد ایجاد نمی کند، اما وقتی تیزی آن وارد بافت نرم زیر پا می‌شود، درد احساس می‌شود. حجم این زائده استخوانی ممکن است تا ۲ سانتی‌متر باشد، اما آنرا نمی‌توان با چشم غیرمسلح دید.

نحوه تشخیص خارپاشنه

تشخیص خار پاشنه بدون کمک پزشکی دشوار است؛ زیرا علائم آن شبیه به دیگر دردها و مشکلات پاهای معمولی است. برای تشخیص دقیق، بهتر است به یک تراپیست یا متخصص پا مراجعه کنید تا از طریق اشعه ایکس خار پاشنه را تشخیص دهد. برآمدهای استخوانی به سادگی قابل دیدن نیستند. در صورت تجربه درد و التهاب در پاشنه پا، تصویربرداری ضروری است. پزشک قبل از تجویز آزمایش‌های تصویربرداری، بررسی فیزیکی پا را برای علائم قرمزی یا التهاب انجام می‌دهد. همچنین، هر نوع حساسیت مشخص در پا، نشانه مهمی از وجود خار پاشنه است.

درمان خارپاشنه بدون جراحی

اگر خارپاشنه درمان نشود چه اتفاقی می افتد؟

اگر خار پاشنه درمان نشود، هر بار که پاشنه پا با زمین برخورد می‌کند، احساس درد خواهید کرد، حتی اگر سعی کنید که نرم راه بروید. در ابتدا، درد پاشنه پا متناوب است. اما همانطور که پیشرفت می‌کند، می‌تواند ثابت شود. درد ناشی از خار پاشنه که درمان نشده باشد معمولاً پس از بلند شدن از رختخواب در صبح و یا پس از یک دوره عدم تحرک در طول روز بدتر می‌شود. زمانی که تنها راه رفتن برای شما دردناک باشد، طبیعتاً کمتر در اطراف حرکت می‌کنید و در نتیجه سبک زندگی کم تحرک تری خواهید داشت.

این می‌تواند منجر به سایر مشکلات سلامتی شود. اگر حین راه رفتن احساس درد کردید، بر نحوه راه رفتن شما تأثیر می‌گذارد. برای اینکه از ایجاد درد پا جلوگیری کنید، ممکن است با لنگیدن شروع به راه رفتن کنید. با این حال، با راه رفتن غیر طبیعی، شما مستعد ابتلا به مشکلات اضافی پا و یا مچ پا، مانند بونیون، رگ به رگ شدن مچ پا، و شکستگی پا هستید. همچنین ممکن است در ناحیه کمر، لگن و زانو نیز دچار درد شوید، زیرا بدن شما دائماً در یک راستا نیست.

درمان خارپاشنه بدون جراحی

بیش از ۹۰٪ بیماران مبتلا به خار پاشنه در زمان ۱۰ ماه با استفاده از روش‌های غیرجراحی بهبود یافته اند.

۱- کاهش فشار روی پای آسیب دیده: برای درمان خار پاشنه بدون نیاز به جراحی، می‌توانید اقدامات ساده‌ای انجام دهید. ابتدا باید فشار روی پا کاهش یابد و فعالیت‌هایی که درد را تشدید می‌کنند متوقف یا کاهش یابند. بهتر است فعالیت‌های ورزشی که باعث تماس شدید پا با سطوح سفت می‌شوند (مانند دویدن یا step در ایروبیک) را متوقف کنید.

۲- استفاده از یخ: با قرار دادن یک بطری آب سرد زیر کف پا به مدت ۲۰ دقیقه و انجام آن ۳ تا ۴ بار در روز نیز می‌تواند موثر باشد.

۳- تمرینات اصلاحی: خار پا به دلیل سفت شدن عضلات پا و پشت ساق ممکن است درد را بیشتر کنند.

کشش عضلات پشت ساق و کف پا بهترین راه برای کاهش درد است:

– برای کشش عضلات پشت ساق، به دیوار ایستاده و کف دستتان را روی دیوار قرار دهید. یک پا را صاف نگه دارید و دیگری را جلو قرار دهید. لگن خود را به سمت دیوار حرکت دهید تا کشش در عضلات ساق و تاندون آشیل ایجاد شود. این حالت را ۱۰ ثانیه نگه داشته و سپس استراحت کنید. این تمرین را برای هر پا، ۲۰ بار انجام دهید.

– برای کشش کف پا، در حالت نشسته پای مبتلا را در کنار زانوی پای دیگر قرار دهید. انگشتان پای مبتلا را با دست بگیرید و به آهستگی به سمت بالا بکشید. این حالت را ۱۰ ثانیه نگه دارید و برای هر پا، ۲۰ بار تکرار کنید. این تمرینات را بهتر است در صبح و قبل از ایستادن و یا راه رفتن انجام دهید. این تمرینات باعث کاهش درد و تسکین علائم خار پا می‌شوند.

نحوه تشخیص خارپاشنه

استفاده از کفش طبی و ارتوزها

استفاده از کفش‌های طبی و ارتوزها می‌تواند درد حین ایستادن و راه رفتن را کم کند. استفاده از کفش‌های با کف ضخیم و نرم، پدهای سیلیکونی پاشنه، و کفی‌های طبی مفیدند.
آتل های شبانه : استفاده از آتل شبانه نیز می‌تواند در کاهش درد پا در صبح کمک کند. این دستگاه نوک پا را به سمت بالا نگه می‌دارد و کشش روی نیام کف پایی را در طول خواب اعمال می‌کند. برای راحتی بیشتر در هنگام خواب، می‌توانید از آن استفاده کنید.

راه‌های پیشگیری از خار پاشنه شامل استفاده از کفش مناسب، گرم کردن بدن قبل از ورزش، انجام تمرینات کششی در طول روز، حفظ تناسب اندام و ویرایش متن و بهینه‌سازی آن می‌شود. این اقدامات می‌توانند کمک کننده باشند تا از آسیب‌های مربوط به خار پاشنه جلوگیری شود.

عوارض عمل جراحی

عوارض عمل جراحی خار پاشنه ممکن است شامل درد مکرر، عصب درد پاشنه پابی، حسی دائمی در منطقه جراحی شده، گرفتگی پا و پایداری در حرکت، عفونت و زخم باشد.

درمان خارپاشنه در کلینیک سلامت پا پردیس

کلینیک سلامت پا پردیس جدیدترین روش‌های درمانی خارپاشنه را ارائه می‌دهد که براساس اسکن پا و توصیه بهترین روش توسط پزشکان متخصص این مرکز انجام می‌شود. این روش‌ها عموماً با نتایج موثری ارائه شده و دارای عوارض جانبی کمی هستند. 

کلینیک سلامت پا پردیس با تیم کادری مجرب و متخصص و استفاده از تجهیزات مدرن، به بهترین کیفیت خدمات برای بیماران خود می‌پردازد. اگر احساس درد خارپاشنه می‌کنید، می‌توانید با مراجعه به این کلینیک از جدیدترین روش‌های درمان این بیماری بهره‌مند شوید.

استفاده از کفش طبی و ارتوزها

آدرس شعبه تهران:تهران زعفرانیه، خیابان مقدس اردبیلی، روبروی مجتمع تجاری پالادیوم، ساختمان پیراسته ، طبقه ۴، واحد ۴۱
تلفن تماس و نوبت دهی: ۰۹۱۲۹۳۷۱۰۸۳
آدرس شعبه کرج: چهارراه طالقانی، به سمت میدان سپاه، روبروی داروخانه هلال احمر، ابتدای بلوار قائم، ساختمان جهان نما، طبقه ۵، واحد ۱۵
تلفن تماس و نوبت دهی: ۰۹۳۵۹۵۹۶۳۵۳ و ۰۲۶۳۲۷۴۶۸۹۰