درمان انگشت چنگالی

انگشت چنگالی پا چیست و راه های درمان آن

انگشتان چنگالی پا، یا پای چنگالی، وضعیتی است که در آن انگشتان پا به شکل غیر طبیعی و خم شده قرار می‌گیرند. این شرایط عمدتاً در انگشتان کوچک پا رخ می‌دهد و مفصل میانی و انتهایی آنها تحت تأثیر قرار می‌گیرند. ناهنجاری انگشتان چنگالی پا معمولاً به علت عدم تعادل عضلاتی یا گاهی اوقات بیماری عصبی اتفاق می‌افتد. در افراد دیابتی، به دلیل کاهش حساسیت پا، این وضعیت می‌تواند باعث ایجاد زخم شود.
بیماری پای چنگالی یک بیماری مربوط به قوس پا است که می‌تواند هر سنی را تحت تأثیر قرار دهد، اما بیشتر در افراد ۶۰ تا ۸۰ سال رخ می‌دهد و اغلب در خانم‌ها رایج‌تر است. اگر اقدام مناسبی برای درمان این بیماری انجام نشود، ممکن است انگشتان برای همیشه سفت شوند.
اگر خودتان یا اطرافیانتان از این بیماری رنج می‌برند، مشاوره پزشکی سبب می‌شود این مشکل را بهبود بخشید. در برخی موارد، تغییرات در شیوه زندگی می‌تواند کمک کند مانع از پیشرفت بیماری شوید. همچنین، ممکن است پزشک کلینیک سلامت پا پردیس به شما درمان‌هایی مناسب را تجویز می کنند.

علت انگشت چنگالی پا

علائم انگشتان چنگالی پا

اگر فردی پای چنگالی داشته باشد، ممکن است متوجه شود یک یا چند مورد از مفاصل انگشتان پایش در حالت خمیده گیر کرده و به مرور زمان سفت می‌شوند. با توجه به مفصل آسیب‌دیده، انگشت پا ممکن است به سمت پایین خم شود. این مشکل میتواند با توجه و مراقبت های مناسب کاهش یابد.
مفصل دردناک, قرمز و متورم شده استراحت روی پا. همچنین, درد میخچه, پینه و تاول و نیز درد در انگشت پا اغلب به دلیل اصطکاک انگشت با کفش ایجاد می‌شود. این مالش در کفش همچنین می‌تواند به تشکیل یک بافت قرمز و التهابی به نام بورسیت منجر شود.

چه عواملی باعث ایجاد انگشتان چنگالی پا می شوند؟

به دلیل آسیب دیدن پا، انواع پای چنگالی ایجاد می‌شود. اگر اعصاب یا ماهیچه‌های پا آسیب ببینند، انگشتان پا برای جبران آسیب و حفظ تعادل، ممکن است خم شوند. این خمیدگی ممکن است در طول زمان دائمی شود. برای بهبود وضعیت، ممکن است نیاز به درمان و توجه مراقبتی داشته باشد.
از جمله عوامل دیگری که باعث ایجاد این عارضه می شود شامل:
۱- ژنتیک: عامل اصلی بروز این عارضه در پا، مادرزادی و ارثی است و فرد آن را از والدین خود به ارث می‌برد. در چنین مواردی، درست است که فرد دخیلی در بروز این ناهنجاری نداشته است، اما پیشگیری و درمان آن به خود فرد بستگی دارد. با اقدامات مناسب می‌توان پیشرفت این عارضه را کنترل کرده و بهبودی برای آن دست یافت.
۲- کفش نامناسب: یکی از دلایل اصلی بروز این عارضه، استفاده از کفش‌های نامناسب است. وقتی پنجه انگشتان در بخش جلویی کفش فشرده می‌شوند، علاوه بر ایجاد گودی در کف پا، این بیماری نیز رخ می‌دهد. خانم‌هایی که از کفش‌های نوک‌تیز و پاشنه‌بلند استفاده می‌کنند، در معرض ابتلا به این بیماری بیشتر قرار دارند.
۳- دیابت: دیابت، یک بیماری مزمن است که اگر قند خون کنترل نشده باشد، می‌تواند عوارض جدی برای عصب‌ها در پاها ایجاد کند. افرادی که دچار دیابت نیستند یا دیابت کنترل شده دارند، به طور معمول نباید با بی‌حسی پا یا پیچ خوردگی انگشتان روبرو شوند. اما افرادی که دیابت کنترل نشده دارند، ممکن است این علائم را تجربه کنند.

سطح بالای انسولین، یک هورمون که برای کنترل قند خون مورد استفاده قرار می‌گیرد، می‌تواند به اندام‌های افراد دیابتی آسیب برساند. نیروی زیاد در انسولین می‌تواند عروق را دچار آسیب کند و باعث عوارضی مانند آسیب عصبی در پاها شود.
۴- آرتروز: آرتروز یک بیماری است که باعث تغییر شکل مفاصل انگشتان می‌شود و در برخی مواقع می‌تواند به چنگالی شدن انگشتان پای پیش برود.

درمان انگشت چنگالی

۴ مورد از چنگالی بودن انگشتان پا

از مهم‌ترین خطرات و عوارض برای داشتن انگشتان چنگالی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
۱٫ سخت‌تر پیدا کردن کفش مناسب: به علت اینکه انگشتان پا باعث ایجاد انحراف در اندام پا می‌شوند، پیدا کردن کفش مناسب برای اندام پا مشکل می‌شود.
۲٫ مالیده شدن انگشتان به کفش: انگشتان پا درون کفش فشرده و محدود می‌شوند که می‌تواند باعث قرارگیری آنها در وضعیت نادرست و ایجاد پینه یا میخچه شود.
۳٫ تحت‌تأثیر قرارگیری تعادل بدن: اگر از چنگالی شدن انگشتان پا رنج ببرید، تعادل بدنتان ممکن است تحت تأثیر قرار گیرد و مشکلات تعادلی را تجربه کنید.
۴٫ سخت‌شدن فرآیند راه رفتن: چنگال شدن انگشتان پا می‌تواند باعث سخت شدن و مشکل در راه رفتن شود، زیرا از تحمل وزن بدن برروی همه انگشتان پا معافیت دارد.
۵٫ خشک شدن مفصل: وجود فضای بین انگشتان پا می‌تواند باعث خشک شدن مفصل شود که می‌تواند موجب درد و ناراحتی شود.
۶٫ انواع درد پای: چنگالی بودن انگشتان پا ممکن است باعث درد در مناطق مختلف پا مانند زانو، مچ پا، مفصل و غیره شود.

راه های تشخیص انگشتان چنگالی پا

برای تشخیص انحراف یا کج شدن انگشت پا، متخصصین کلینیک سلامت پا پردیس از روش‌های مختلفی استفاده می‌کنند. اولین مرحله در تشخیص این وضعیت، مشاوره است. پزشکان این مجموعه از بیمار درباره نوع کفشی که استفاده می‌کند سؤالات متعددی می‌پرسد.
این سؤالات شامل شکل نوک کفش، ارتفاع پاشنه کفش و مدت زمان استفاده از کفش در طول روز است. این اطلاعات به پزشک کمک می‌کند تا به درستی تشخیص دهد که آیا کفش مورد استفاده توسط بیمار از جانبی است که می‌تواند باعث انحراف یا کج شدن انگشت پا شود یا خیر. با تکمیل این مرحله، پزشک می‌تواند به شکل درمانی معتبر و مناسب تر درمان راه‌اندازی کند.
سوال بعدی این است که آیا مشکلات در انگشتان پا یا عدم تعادل هنگام راه رفتن، فقط با درد و تغییرات موقتی در تعادل همراه است، یا آیا ممکن است علتی عمده دیگر نیز داشته باشد؟ این ناهنجاری ممکن است باعث بروز مشکلات در ستون مهره‌ها و تأثیر منفی بر روی تعادل فرد هم بشود. همچنین، اگر پزشک با توجه به علایم و نشانه‌های دیگری که احتمال وجود آنها را می‌دهد، از این وجود میخچه یا پینه پا مطمئن شود، باید طبق نظر پزشکان این کلینیک درمان مناسب، این عارضه را شروع کنید.

انگشت چکشی

درمان انگشت پای چنگالی

اگر علایم این حالت به موقع تشخیص داده شده و درمان شود، می‌توان از بدتر شدن آن جلوگیری کرد. همچنین، علاوه بر درد و زخم شدن انگشتان، این بیماری می‌تواند به زیبایی پاها ضربه بزند. بنابراین، می‌توان با بهبود نظام درمانی این حالت، تأثیر آن بر زیبایی پاها را کاهش داد. در کلینیک سلامت پا پردیس با استفاده از روش های جدید، درمان های مناسبی برای این عارضه پیشنهاد می شود مانند استفاده از کفش های طبی وپهن، پدها و ضربه گیرها.
پس با مراجعه به این مجموعه طبق بیماری ایجاد شده راه های متفاوتی برای درمان تجویز می شود.
آدرس کلینیک سلامت پا پردیس: تهران، زعفرانیه، خیابان مقدس اردبیلی، روبروی مجتمع تجاری پالادیوم، ساختمان پیراسته، طبقه ۴، واحد ۴۱ مراجعه نمایید. تلفن تماس و نوبت دهی ۰۹۱۲۹۳۷۱۰۸۳ می باشد.
آدرس کلینیک سلامت پا پردیس: کرج ، چهارراه طالقانی، به سمت میدان سپاه، روبروی داروخانه هلال احمر، ابتدای بلوار قائم، ساختمان جهان نما، طبقه ۵، واحد ۱۵ مراجعه نمایند. تلفن های تماس و نوبت دهی ۰۹۳۵۹۵۹۶۳۵۳ و ۰۲۶۳۲۷۴۶۸۹۰ می باشد.