نشانه های اولیه آرتروز زانو

علائم اولیه آرتروز زانو : زانو، بزرگترین مفصل بدن است که وزن بالاتنه را تحمل می‌کند. این مفصل همیشه تحمل وزن و فشار را بر دیگر استخوان‌های پا دارد و به طور مداوم خم می‌شود.
از آنجایی که مفصل زانوی شما مداوم در شرایط سخت استفاده می‌شود، در طول زمان احتمال فرسودگی آن و ایجاد درد‌های زانو بالا می‌رود. اما خوشبختانه ابزار و روش‌های مختلفی برای درمان و پیشگیری از این مشکلات وجود دارد. با آشنایی با نشانه‌های اولیه آرتروز زانو، می‌توانید از مفصل زانوی خود مراقبت کنید. آرتروز زانو حاوی بیش از ده نوع مختلف می‌باشد، اما دو نوع شایع آن شامل ورم مفصل و آرتروز روماتیسمی هستند.

نشانه های اولیه آرتروز زانو

در تشخیص و متوقف کردن روند آرتروز زانو، شناخت نشانه‌های اولیه بسیار حیاتی است. در این باره، چند نکته مهم وجود دارد که باید به آنها توجه کنید. این نشانه‌ها شامل عوارض اولیه مانند درد، تورم و سفتی در زانو، محدودیت حرکت و صدا های غیر معمول زانو می‌شود. اگر این علائم را تجربه می‌کنید، حتما باید به پزشک مراجعه کنید تا مشکل به موقع تشخیص داده شود و روند بیماری متوقف شود.

درمان های ارتروز زانو

افزایش تدریجی درد زانو

دردهای آرتروزی معمولا به آرامی شروع می‌شوند، اما گاهی اوقات ممکن است به صورت ناگهانی و بدون انتظار ظاهر شوند. در ابتدا، باید به دردی که صبح‌ها قبل از شروع فعالیت‌های روزمره، زمانی که استراحت کرده‌اید، توجه کنید.
زانوهای شما ممکن است در این وضعیت‌ها احساس درد کنند:
۱- بالا رفتن از پله
۲- برخاستن از وضعیت نشسته
۳- پیاده‌روی بر روی سطح صاف و بعد از مدتی نشستن

افزون بر این، کوچکترین تغییر در فعالیت‌های روزانه و شرایط زندگی ممكن است بر زانوهاي شما تأثير بگذارد. اگر این علائم پیشرفت کنند یا شدت آنها افزایش یابد، توصیه می‌شود که به پزشک مراجعه کرده و مشاوره حرفه‌ای بگیرید.
درد زانو که شما را از خواب بیدار می کند، ممکن است یکی از نشانه‌های ورم مفاصل باشد. در افراد مبتلا به آرتروز روماتیسمی، علایم درد اغلب در مفاصل کوچکتر قابل مشاهده هستند. دردها به‌طور عمده متقارن هستند و هر دو طرف بدن را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
مفاصل ممکن است گرم و قرمز شوند. در بیماری ورم مفاصل نشانه‌ها ممکن است در هر فرد به سرعت ظاهر شوند یا به مرور زمان پیشرفت کنند. علائم می‌توانند برای مدت طولانی باقی بمانند و به تدریج افزایش یابند.

مهمترین عواملی که نشانه‌ها را بدتر می‌کنند عبارتند از: استرس، فعالیت بیش از حد.
در آرتروز روماتیسمی، نشانه‌ها در طول چند هفته ظاهر می‌شوند، اما تنها در چند روز پیشرفت می‌کنند و بدتر می‌شوند. زمانی که بیماری تشدید می‌یابد، درد نمایان می‌شود. محرک‌هایی که باعث درد می شود متفاوت هستند و درمان نیز ممکن است متفاوت باشد.

درمان انحراف زانو

۱- تب : آرتروز ممکن است باعث بروز تب خفیف شود. در صورت داشتن تب و درد زانو، این می‌تواند نشانه‌های اولیه آرتروز یا حتی یک عفونت زمینه ای باشد.

۲- صدا یا احساس دلخراش : داشتن احساس درد و خستگی زمانی که زانو حرکت می‌کند، نشانه فرسودگی غضروف و علامت آرتروز است. زمانی که غضروف آسیب می‌بیند، سطح آن سخت شده و جای خالی ها روی غضروف شکل می‌گیرد. هنگامی که مفصل‌ها حرکت می‌کنند، بعضی قسمت‌هایی که باید با هم تماس نداشته باشند، در تماس هستند و این باعث ساییدگی آنها می‌شود. ورم مفاصل و آرتروز روماتیسمی هر دو نتیجه‌ی آسیب غضروفی هستند.

۳- التهاب : وقتی التهاب در درون زانو رخ می‌دهد، زانو ورم می‌کند و هنگام لمس گرم است. ظاهر این نشانه می‌گوید بیماری به مرحله سخت‌تری رسیده است.

۴- تغییر شکل زانو : شکل و زاویه زانو تغییر می‌کند زمانی که آسیب رو به پیشرفت است و درد ظاهر می‌شود. در آرتروز روماتیسمی، ورم و قرمزی طی دوران درد رایج است. اگر التهاب بطور مداوم و طولانی مدت ادامه داشته باشد، ممکن است باعث تغییر شکل و لختگی زانو شود.
با شروع التهاب مفاصل، ماهیچه‌های اطراف زانو ضعیف می‌شوند و به همین دلیل شکل زانو دچار تغییر می‌شود. زانو شروع به نزدیک شدن یا دور شدن از هم می‌کند. این فرایند می‌تواند باعث محدودیت در حرکت زانو شود. این تغییر شکل زانو ممکن است از حداقل تا حداکثر باشد و منجر به کاهش عملکرد زانو شود.

۵- فرسودگی شدید: یکی از نشانه های هشدار دهنده آرتروز زانو، که به طور زیاد آشکار نیست، فرسودگی شدید است. زمانی که مفصل شما فرسوده می‌شود، احساس خستگی غیرمعمولی خواهید کرد. فرسودگی مفصل ممکن است به عنوان یکی از نشانه‌های ابتدایی آرتروز پدید آید. برخی افراد ممکن است فرسودگی در مفصل را در عرض چند روز تجربه کنند، در حالی که برای سایرین، پیشرفت آرتروز زمان بیشتری می‌طلبد.

افراد در معرض خطر ورم مفاصل زانو

به طور معمول، بیماران با ورم مفاصل زانو ۵۰ سال یا بیشتر دارند. بر اساس تحقیقات، زنان نسبت به مردان به دلیل تأثیر هورمون‌ها و ساختار اسکلتی‌شان، در ابتلا به ورم مفاصل مستعدتر هستند. یک گروه از بیماران به تازگی و در سنین پایین‌تر ورم مفاصل را تجربه می‌کنند، که افزایش ریسک بروز بیماری ورم مفاصل را در این گروه افراد نشان می‌دهد.
افرادی که در این دسته قرار می گیرند، شامل بیمارانی هستند که قبلا از آسیب زانو رنج برده اند، ممکن است این آسیب از تمرین ورزشی یا تصادف باشد.

همچنین افرادی که رژیم ناسالم دارند و اضافه وزن و چاقی را دارند، که به عبارت دیگر، این موضوع موجب افزایش فشار بر مفاصل زانو می شود. و همچنین افرادی که با بیماری های زمینه ای مبارزه می کنند که می تواند به آرتروز منجر شود، مانند آرتروزهای روماتیسمی یا نقرس. این اختلالات به تدریج بر مفصل اثر می گذارند تا آنجا که به شدت ورم می کنند و در نهایت تحت تأثیر تمامی این بیماری ها قرار می گیرند.

درمان های آرتروز زانو

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

برای تمامی انواع آرتروز، درمان‌های مختلفی موجود است. بهتر است هر چه سریعتر با پزشک مشورت کنید تا درمان اثربخشی بیشتری داشته باشد. وقتی که درد و التهاب بهبود نمی‌یابد، نشانه‌ها و علائم بدتر می‌شوند یا علائم جدیدی مانند تب ظاهر می‌شود، و یا فعالیت‌های معمولی شما مانند خوابیدن و راه رفتن دچار مشکل می‌شوند، باید به پزشک مراجعه کنید.

انواع درمان های آرتروز زانو

زمانی که میزان و شدت بیماری به دقت بررسی می‌شود، پزشک می‌تواند درمان مناسبی را پیشنهاد دهد. انتخاب درمان مناسب با در نظر گرفتن شرایط خاص هر فرد، نشانه‌ها و علائمی که دارد و محدودیت‌های درمانی صورت می‌گیرد.

برنامه تمرینی: می‌تواند به تقویت عضلات ران و ماهیچه‌های اطراف مفصل کمک کند. تقویت این ماهیچه‌ها بسیار اهمیت دارد زیرا به عنوان ضربه گیر عمل می‌کنند و از قرار گرفتن زانو تحت فشار جلوگیری می‌کنند و در عین حال استقامت لازم برای حرکت دادن مفصل‌ها را فراهم می‌کنند.

روش‌های درمان دارویی: داروهای خوراکی می‌توانند بهبود حال درد زانو و کیفیت زندگی روزانه بیماران را فراهم کنند.

روش های درمان آرتروز

درمان آرتروز زانو در کلینیک سلامت‌پا پردیس

به طور کلی می توان گفت که آرتروز زانو یک بیماری مزمن است و درمان قطعی برای آن وجود ندارد. با این حال، روش‌های درمانی مختلفی وجود دارند که می توانند به طور موثر در کنترل علایم و بهبود کیفیت زندگی بیماران کمک کنند. این موارد شامل کاهش وزن، ورزش منظم، استفاده از وسایل کمکی، درمان دارویی و… است. بر اساس موارد ذکر شده برای درمان ، بهتر است به کلینیک سلامت پا پردیس مراجعه کرده و انجام اسکن پا با متخصص مشورت کنید تا روش درمانی مناسبی برای آرتروز زانو شما تعیین شود و بهبودی مورد نظر را برای خود به‌دست آورید.

آدرس شعبه تهران:تهران زعفرانیه، خیابان مقدس اردبیلی، روبروی مجتمع تجاری پالادیوم، ساختمان پیراسته ، طبقه ۴، واحد ۴۱
تلفن تماس و نوبت دهی: ۰۹۱۲۹۳۷۱۰۸۳
آدرس شعبه کرج: چهارراه طالقانی، به سمت میدان سپاه، روبروی داروخانه هلال احمر، ابتدای بلوار قائم، ساختمان جهان نما، طبقه ۵، واحد ۱۵
تلفن تماس و نوبت دهی: ۰۹۳۵۹۵۹۶۳۵۳ و ۰۲۶۳۲۷۴۶۸۹۰