میخچه انگشتان پا

میخچه پا چیست؟

میخچه پا یا همان foot corn لایه‌های ضخیم شده و سفت شده‌ای از پوست هستند که اکثر اوقات روی نوک انگشتان پا، میان انگشتان، کف و کف پا بوجود می آیند. میخچه ها معمولاً کوچک و دایره ای شکل هستند که مرکز مشخصی دارند. میخچه‌ها زمانی به وجود می‌آیند که پوست شما تلاش کند در برابر اصطحکاک و فشار با ایجاد یک لایه اضافی، از خودش محافظت کند. میخچه‌ها به لمس حساس هستند و در هنگام پوشیدن کفش یا راه رفتن می‌توانند خیلی دردناک باشند. متخصصین کلینیک سلامت پا پردیس با استفاده از تکنولوژی فوت اسکن میتوانند در تشخیص ودرمان میخچه، به مبتلایان به این عارضه کمک بسزایی کنند.

میخچه در چه نقاطی از پا تشکیل می‌شود؟

• کف پا
• بین انگشتان پا
• کناره‌های پا
• پایین پاشنه‌های پا
اگر می خواهید همه چیز را درباره میخچه‌ پا، علل بروز، علائم، عوارض و راههای درمان آن بدانید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

میخچه چگونه ایجاد می شود

علائم میخچه پا

در صورت مشاهده هر کدام از موارد زیر، ممکن است به میخچه پا دچار شده باشید:
– ناحیه‌ای از پا که پوست آن ضخیم و خشن شده است.
– برجستگی کف پاهایتان ایجاد شده که سفت و دردناک است.
– پوست آن ناحیه، به صورت پوسته ‌پوسته، خشک و فلس‌ مانند است.
– پوست آن ناحیه از پا که به لمس حساس و تحریک پذیر شده باشد.

علت ایجاد میخچه پا چیست؟

همان‌طوری که گفته شد فشار و اصطحکاک ناشی از اعمال تکراری، باعث بوجود آمدن و رشد میخچه‌ها می‌شود.

بعضی از این منابع فشار و اصطحکاک عبارت‌اند از:

• پوشیدن کفش‌های پاشنه بلند وتنگ و نامناسب
• پوشیدن کفش‌های گشادی که باعث جابجایی پای شما در آن می شود.
• عدم پوشیدن جوراب که باعث ایجاد اصطکاک بین پا و کفش می‌شود.
• پوشیدن صندل در طولانی مدت هم می‌تواند باعث ایجاد میخچه شود.
• عدم درمان قوس کف پا
• افزایش وزن و حاملگی
• دویدن مکرر وزیاد
• به مدت طولانی سرپا ایستادن
• پوشیدن جوراب‌های نامناسب
• بالا رفتن سن که می تواند باعث کاهش چربی میان بافت‌ ها می شود
• راه رفتن به صورت برهنه روی سطوح بدون فرش یا کف‌پوش

میخچه پا چه عوارضی می تواند داشته باشد؟

اگر میخچه پا درمان نشود، عوارض زیر را به‌ دنبال خواهد داشت:
• ایجاد درد و ناراحتی مزمن در کف پا
• بروز ناهنجاری های آناتومیکی
• لنگیدن هنگام راه‌رفتن
• عوارض خطرناک برای بیماران دیابتی

کفش مناسب برای جلوگیری از میخچه

انواع میخچه پا

میخچه زیر پا معمولا در زیر، کنار یا بین انگشتان پا ایجاد می‌شود. میخچه پا به دو نوع اصلی وجود دارد:
میخچه پا سخت
میخچه‌های سخت پا تمایل دارند در قسمت زیرین انگشتان پا ایجاد شوند. میخچه‌های سخت رایج‌ترین نوع میخچه پا هستند. آن‌ها نواحی کوچک، رنگ پریده یا زرد رنگی از پوست برآمده و سفت شده، تقریباً به اندازه نخودی هستند که با ناحیه وسیع‌تری از پوست ضخیم احاطه می شوند. میخچه‌های سفت پا، با نام مستعار هلوما دوروم، تمایل دارند در نواحی استخوانی مانند بالای انگشتان پا (معمولاً قسمت‌های خارجی)، در کنار انگشت کوچک یا توپ پا ایجاد شوند. آن‌ها به طور معمول به دلیل اصطکاک کفش ایجاد می‌شوند.
میخچه پا نرم
میخچه‌های نرم پا بین انگشتان پا ایجاد می‌شوند. میخچه‌های نرم با نام مستعار هلوما مول، به رنگ سفید و متفاوت به نظر می‌رسند. آن‌ها معمولا در وسط و فرو رفته هستند. این نوع میخچه‌های پا در اثر رطوبت، معمولاً به دلیل تعریق یا خشک نشدن پاهای شما به درستی، نرم می‌شوند. آن‌ها معمولاً در بین انگشتان پا ایجاد می‌شوند، معمولاً در انگشت چهارم و پنجم وقتی انگشتان پا به یکدیگر ساییده می‌شوند.

عوامل خطرساز که ریسک ابتلا به میخچه‌ پا را افزایش می‌دهند؟

عواملی که فرد را بیش‌تر در معرض خطر ابتلای میخچه‌‌ انگشت پا قرار می‌دهد، عبارتند از:

انحراف شست: نوعی بدشکلی انگشت شست پا است که در آن یک توده استخوانی روی مفصل انگشت بزرگ پا ایجاد می‌شود.
انگشت چکشی: در این اختلال، انگشتان دفرمه شده و حالت چکش مانند و یا قلاب مانند به خود می‌گیرند.
دیگر اختلالات پا: گروهی از عارضه‌های مربوط به پا مثل خارهای استخوانی می‌توانند باعث ساییده شدن مداوم انگشتان پا در داخل کفش شوند.

چه موقع باید به پزشک مراجعه کنیم؟

چنانچه میخچه دردناک و ملتهب شده باشد، باید به پزشک متخصص مراجعه کنید. اگر از افرادی هستید که مبتلا به دیابت یا جریان خون ضعیف می باشید، ضروری است که قبل از خود درمانی میخچه حتما به تراپیست مراجعه کنید؛ زیرا حتی یک آسیب جزئی در پای شما ممکن است منجر به زخم باز و زخم عفونی شود.

علت ایجاد میخچه پا

همه چیز درباره اسکن کف پا، کاربردها و فواید آن

از قدیم همیشه گفته‌اند پا، قلب دوم انسان است. از آنجایی که پا در حین ایستادن، راه رفتن یا دویدن همه وزن بدن را باید تحمل کند و نقش مهمی در جذب ضربه‌های وارده به بدن دارد، تأثیر آن را در حفظ سلامت، همانند قلب در نظر گرفته‌اند. اما پا به خصوص کف پا، همان‌طور که ضربه‌ها و فشارهای وارده به بدن را جذب می‌کند، معمولاً در معرض آسیب‌های زیادی نیز قرار دارد. آسیب‌هایی که گاهاً به‌ راحتی خود را نشان نمی‌دهند و برای تشخیص آن‌ها نیاز به اقداماتی مانند اسکن کف پا است.

اسکن پا میزان فشار وارد بر کف پا را از پاشنه تا نوک پا ثبت کرده، سپس داده‌هایی ارائه می‌دهد که با استفاده از آن‌ها می‌توان به رفع نقاط ضعف کف پا و درمان میخچه پا برای بیمار پرداخت. اسکن سه ‌بعدی کف پا یک راه بسیار عالی است تا به ‌راحتی نحوه راه رفتن بیمار و شکل عملکرد پاهایش مشاهده شود. در این مقاله به بررسی اینکه اسکن پا برای چیست و چگونه انجام می‌شود، می‌پردازیم.

اسکن کف پا چیست و چه کاربردهایی دارد؟

به کمک فناوری اسکن پا شما می‌توانید از تجربه مشاهده سه ‌بعدی کف پا برخوردار شوید. در فرایند اسکن پا، شما روی یک صفحه اسکنر به صورت ثابت قرار می‌گیرید. پس از آن دستگاه اطلاعاتی را درباره‌ی ساختار پا و عملکرد آن و میزان فشارهای کف پا به شما می‌دهد. بر اساس اطلاعات اسکن پا ، شکل پا و میزان فشار وارد بر هر نقطه از پا با وضوح ، سرعت و دقت بسیار بالا ثبت می‌شود. داده‌ها به صورت همزمان در چند ثانیه از نواحی مختلف پا جمع‌آوری می‌شوند. پس از آن دستگاه آن‌ها را باهم ترکیب می‌کند.

متخصصان کلینیک سلامت پا پردیس برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد شکل، اندازه، فشار و حرکت پا توصیه می‌کنند پاهای خود را حداقل سالی یک‌بار اسکن کنید. اسکن از کف پا همه چیزی را که می‌خواهید در مورد نوع قوس، پرونیشن یا چرخش، نقاط فشار، اندازه و همچنین تجزیه و تحلیل راه رفتن خود بدانید، در اختیارتان می‌گذارد. به یاد داشته باشید که پاهای شما، پایه و اساس سلامت و تندرستی کلی بدن است. اسکن کف پا با ارائه تحلیلی دقیق از وضعیت کف پای شما می‌تواند کمک زیادی به حفظ سلامت آن بکند.

از جمله کاربردهای مهم اسکن پا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

مناطقی که دارای زخم احتمالی هستند را در کف پا شناسایی می‌کند.
باعث کاهش فشار بر مناطق مشکل‌دار پا می‌شود.
کمک می‌کند پای دیابتی را مدیریت کنید.
اطلاعات بسیار مهمی درباره‌ی چرخه راه رفتن به تراپیست می‌دهد.
به تشخیص اختلاف فشار کف پا، بین پای چپ و راست کمک بسزایی می‌کند.
با استفاده از اطلاعات حاصل از اسکن پا می‌توان به بهبود تعادل، قدرت و تحمل وزن بدن کمک کرد.

سن ایجاد میخچه

نحوه انجام اسکن کف پا

نحوه‌ی تهیه اسکن در کلینیک سلامت پا پردیس به این صورت است که فرد در حالت ایستاده بر روی اسکنر قرار می‌گیرد. سپس تصاویر را با هم تلفیق می‌کنند و یک تصویر جامع و کامل از ساختار، عملکرد و نقاط فشاری کف پا در اختیار تراپیست قرار می‌دهند. تراپیست با استفاده از این اطلاعات بهترین اقدامات را بسته به نوع مشکل شما انجام می‌دهد.
تمامی این اقدامات در کلینیک سلامت پردیس انجام می شود. این مرکز در دو شعبه کرج و تهران است و شما می توانید به این مرکز برای درمان مراجعه کنید.
آدرس کلینیک سلامت پا پردیس: کرج ، چهارراه طالقانی، به سمت میدان سپاه، روبروی داروخانه هلال احمر، ابتدای بلوار قائم، ساختمان جهان نما، طبقه ۵، واحد ۱۵ مراجعه نمایند. تلفن های تماس و نوبت دهی۰۹۳۵۹۵۹۶۳۵۳ و ۰۲۶۳۲۷۴۶۸۹۰می باشد.

آدرس کلینیک سلامت پا پردیس: تهران، زعفرانیه، خیابان مقدس اردبیلی، روبروی مجتمع تجاری پالادیوم، ساختمان پیراسته، طبقه ۴، واحد ۴۱ مراجعه نمایید. تلفن تماس و نوبت دهی۰۹۱۲۹۳۷۱۰۸۳می باشد.