تاثیر سن و وزن بر آرتروز

متخصصان استخوان و مفاصل زانو و لگن معتقدند که فشار بر مفصل، فرد را به خطر ابتلا به آرتروز قرار می‌دهد. این فشار باعث خرد شدن مفصل می‌شود و با پیشروی سن، میزان این آسیب بیشتر می‌شود. افزایش وزن همچنین نقشی در بروز آرتروز دارد. در کلینیک سلامت پا پردیس، علاوه بر درمان آرتروز زانو، خدمات دیگری نیز ارائه می‌شود از جمله درمان کمردرد و خار پاشنه.

وزن_تان را کاهش دهید

آرتروز چیست؟

آرتروز یا آرتریت به معنای التهاب مفصل است. واژه آرتروز برای توصیف حدود ۲۰۰ نوع بیماری مختلف استفاده می‌شود که مفصل، بافت‌های اطراف مفصلی و دیگر بافت‌های همبندی و اسکلتی عضلانی را درگیر می‌کنند. بر اساس آمار مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها، ۵۴.۴ میلیون نفر از بزرگسالان در ایالات متحده با انواع آرتروز مبتلا هستند. از این تعداد، ۲۳.۷ میلیون نفر دارای محدودیت‌های فعالیتی هستند. آرتروز در افراد ۶۵ ساله و مسن‌تر شایع‌تر است، اما می‌تواند افراد در همه سنین، از جمله کودکان را نیز تحت تأثیر قرار دهد.
آرتروز یا التهاب مفاصل، یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مفصلی است و ممکن است هر فردی حتی در سنین پایین به آن مبتلا شود. این بیماری باعث ساییدگی استخوان‌ها و کاهش توان حرکتی می‌شود. درد ناشی از آرتروز به حدی زیاد است که می‌تواند زندگی را برای مبتلایان بسیار طاقت‌فرسا کند و روند طبیعی خواب و بیداری آن‌ها را اختلال دهد.

درمان آرتروز زانو

چه عواملی فرد را مستعد آرتروز می کند؟

عواملی که می‌تواند فرد را به آرتروز مبتلا کند، شامل عوامل ژنتیکی، سن، چاقی، فعالیت‌های فیزیکی زیاد، آسیب‌های مکرر به مفاصل و حتی عوامل زندگی مثل تغذیه نامناسب می‌شود. امروزه، روش‌های نوین و پیشرفته در درمان مفاصل زانو و لگن ایجاد شده‌اند که بیماران می‌توانند بدون درد به زندگی عادی‌شان بازگردند.
درد، تورم و خشکی مفاصل نشانه‌های آرتروز مفصل لگن و ران هستند.

درد با فعالیت‌های روزمره شدت می‌گیرد و در صورت پیشرفت بیماری، فرد ممکن است حتی در زمان استراحت نیز درد تجربه کند. به علاوه، تورم ممکن است منجر به تجمع مایع در مفصل شود، در حالی که خشکی مفاصل به ویژه صبحگاهی از علائم رایج آرتروز است. وارد شدن فشار بر مفصل نیز یک عامل مهم در این زمینه است که باید مورد ملاحظه قرار گیرد؛ زیرا فشار بر مفصل می‌تواند باعث خرد شدن آن شود و با پیشروی بیشتر در سن، شدت این آسیبها نیز افزایش می‌یابد. افزایش وزن نیز نقشی مهم در بروز آرتروز دارد.

چه زمانی برای آرتروز باید از متخصص زانو کمک گرفت؟

چاقی چگونه باعث زانو درد میشود؟

ممکن است شنیده باشید که چاقی و اضافه وزن ارتباط مستقیمی با بیماری‌های قلبی، دیابت، فشار خون و انواع سرطان‌های گوارش دارد، اما کمتر در مورد ارتباط چاقی و درد زانو صحبت شده است. تحقیقات نشان داده که افراد چاق بیشتر در معرض بیماری‌هایی مانند پوکی استخوان، آرتروز، روماتیسم مفصلی قرار می‌گیرند. همانطور که می دانید، این بیماری‌ها می توانند منجر به درد زانو شوند.

اضافه وزن می‌تواند فشار بیشتری را بر مفصل زانو اعمال کند و این ممکن است منجر به آسیب‌های دائمی و تخریب ساختارهای زانو شود. یکی از وظایف اصلی مفصل زانو، حمایت از وزن بدن و انتقال نیرو به پاهاست. بنابراین، افزایش وزن باعث وارد شدن فشار بیشتری به این مفصل می‌شود و می‌تواند منجر به اختلال در کارکرد مفصل شود.

چاقی و اضافه وزن چگونه خطر ابتلا به آرتروز را افزایش می دهد؟

غضروف های نرم و لغزنده که دو استخوان تشکیل دهنده مفصل زانو را به یکدیگر متصل می کنند؛ سطحی را برای استخوان ران، ساق و کشکک زانوی شما فراهم می کنند که باعث راحتی در حرکت زانو می شوند. مفصل زانو بیشتر از هر مفصل دیگری در بدن مستعد آسیب دیدن است، این به خاطر نیروهای زیادی است که این مفصل باید تحمل بکند. وقتی وزن بدن بیشتر از وزن نرمال است، فشار بیشتری بر غضروف زانو وارد می شود. هر چه فشار بیشتری بر غضروف باشد، سریع‌تر فرسوده می‌شود. به همین دلیل چاقی و اضافه وزن یکی از دلایل ابتلا به آرتروز زانو می باشد. بهترین راه برای جلوگیری از این بیماری، توجه به وزن خود و انجام فعالیت های ورزشی منظم است.

آرتروز یکی از شکل‌های شایع بیماری استئوآرتریت است که به دنبال بالا رفتن سن و افزایش وزن رخ می‌دهد. در این بیماری، غضروف مفصل زانو به دلیل فشار زیادی که به آن وارد می‌شود، از بین می‌رود و این موجب کاهش فضای بین استخوان‌ها می‌شود و در نهایت باعث ساییدگی آنها و بروز درد در این ناحیه می‌شود. همچنین در بدن افراد مبتلا به اضافه وزن، به دلیل وجود چربی بیش از حد، هورمونی به نام لپتین ترشح می‌شود که تاثیر مخربی بر روی غضروف مفصل دارد و باعث افزایش التهاب و ساییدگی مفصل می‌شود. همچنین اگر به تعریف بیماری آرتروز توجه کنید، آرتروز به معنای التهاب مفصل است. به همین دلیل چربی‌های اضافی در بدن ماده‌هایی را آزاد می‌کنند که باعث افزایش التهاب مفصل می‌شوند.

چه نوع آرتروزی در سالمندان شایع_تر است؟

وزن‌تان را کاهش دهید

وزن اضافی فشار بیشتری را بر مفاصل تحمل کننده وزن مثل لگن، زانو و پا اعمال می کند. با تنها کاهش اضافی وزن به مقدار ۳ تا ۱۰ کیلوگرم، می توانید به طور چشمگیری در بهبود درد کمک کنید. همچنین داشتن یک رژیم غذایی سالم که شامل سبزیجات و میوه های بیشتر باشد، پرهیز از مواد غذایی پر قند و انجام ورزش روزانه بهترین راه برای داشتن اندام سالم است.

علت درد زانو هنگام افزایش سن افراد چیست؟

علت درد زانو هنگام افزایش سن افراد چیست؟

آرتروز (استئوآرتریت) یکی از عوامل شایع در ایجاد درد زانو در افراد سالمند، افزایش سن است. در بروز آرتروز زانو، غضروف مفاصل که وظیفه حفاظت از استخوان‌های مفصلی را بر عهده دارد، فرسوده می‌شود. همچنین درد مزمن زانو در افراد مسن ممکن است ناشی از عواملی مانند درد عصبی به دلیل دیابت (نوروپاتی)، عفونت و اختلالات عصبی دیگر باشد. همچنین، سرطان و روش‌های درمان آن نیز ممکن است منجر به درد مزمن در زانوها شود.

چاقی و اضافه وزن چگونه خطر ابتلا به آرتروز را افزایش می دهد؟

چه نوع آرتروزی در سالمندان شایع‌تر است؟

استئوآرتریت یا آرتروز یکی از شایع‌ترین بیماری‌ها در افراد مسن است. این التهاب مفصلی دژنراتیو است، به این معنی که غضروف بین استخوان‌های مفاصل از بین می‌رود و باعث درد، تورم و سفتی می‌شود. اگرچه آرتروز ممکن است به صورت طبیعی در اثر افزایش سن رخ دهد، اما عواملی مانند اضافه وزن بیش از حد، سابقه خانوادگی و آسیب‌های قبلی به مفصل می‌تواند موجب ابتلا زودرس به این بیماری شوند. علاوه بر این، آرتریت روماتوئید یا روماتیسم مفصلی کمتر شایع است، اما می‌تواند با درد شدیدتری همراه باشد. در این نوع آرتریت، سیستم ایمنی به درستی عمل نمی‌کند و به جای حفاظت از بدن در برابر عفونت یا بیماری، به مفاصل حمله می‌کند و باعث التهاب آنها می‌شود.

چه عواملی فرد را مستعد آرتروز می کند؟

اثرات آرتروز زانو در سالمندان

مراقبت از آرتروز ممکن است آسان نباشد، چه شما به عنوان فردی که از آن رنج می برید، و چه به عنوان مراقب کسی که با آرتروز دست و پنجه نرم می کند. همواره تحمل درد می تواند هر فردی را دچار ناراحتی کند و تشدید آن با حرکت، حتی بدتر است. آرتروز ممکن است باعث از دست دادن تحرک شود که در پی آن منجر به از دست دادن احساس استقلال شود. بسیاری از افراد سالمند که از آرتروز رنج می برند، با افسردگی نیز مواجه می شوند. این بیماری عوارض جسمی و روحی را برای فرد به همراه دارد. خوشبختانه، روش‌های ساده ای وجود دارد که می توانید برای کمک به یکی از عزیزان مبتلا به آرتروز انجام دهید.

آرتروز چیست؟

چه زمانی برای آرتروز باید از متخصص زانو کمک گرفت؟

به خوبی می‌دانیم که آرتروز زانو می‌تواند برای شما مشکل‌هایی ایجاد کند. اگر درد مفصل خود را تجربه می‌کنید و زمان طولانی‌تر از سه روز ادامه دارد و یا بعد از زمین خوردن به درد شدید دچار می‌شوید و مشکل در حرکت دادن مفصل خود را تشخیص می‌دهید، پیشنهاد می‌شود که به کلینیک سلامت پا پردیس مراجعه کنید و با متخصصین این کلینیک درباره درمان بهترین روش‌ها صحبت کنید.
کاهش فعالیت بدنی می‌تواند باعث بدتر شدن قدرت و استقامت بدنی شما شود، پس حتماً این موضوع را جدی بگیرید و به موضوع سلامتی خود اهمیت دهید. به یاد داشته باشید که می‌توانید با دیدن متخصصین در کلینیک سلامت پا پردیس، بهترین راه حل برای درمان آرتروز زانو خود را پیدا کنید.
آدرس شعبه تهران:تهران زعفرانیه، خیابان مقدس اردبیلی، روبروی مجتمع تجاری پالادیوم، ساختمان پیراسته ، طبقه ۴، واحد ۴۱
تلفن تماس و نوبت دهی: ۰۹۱۲۹۳۷۱۰۸۳
آدرس شعبه کرج: چهارراه طالقانی، به سمت میدان سپاه، روبروی داروخانه هلال احمر، ابتدای بلوار قائم، ساختمان جهان نما، طبقه ۵، واحد ۱۵
تلفن تماس و نوبت دهی: ۰۹۳۵۹۵۹۶۳۵۳ و ۰۲۶۳۲۷۴۶۸۹۰